hoppas det smakar
fick en fråga från Linnea om receptet på cheesecake-browniesarna jag och sanna bakade här om dagen. Och självklart kan du få det Linnea!
Cheesecake Brownies
ca 16 brownies
Ingredienser
Cheesecakesmet
225 g Philadelphiaost
1 äggula
0,8 dl strösocker
1/4 tsk vaniljextrakt ( eller 1 tsk vaniljsocker)
Browniesmet
100 g mörk choklad, 70%
115 g smör
1,8 dl strösocker
2 ägg
1 nypa salt
1,5 dl vetemjöl
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. I en bunke, vispa ihop alla ingredienser till cheesecakesmeten med elvisp.
3. För browniesmeten, smält chokladen tillsammans med smöret i micron eller över vattenbad. Låt svalna något.
4. Vispa ägg, socker och salt till en fluffig och vit smet.
5. Vänd försiktigt först i den smälta chokladen och sedan mjölet. Försök att behålla smeten så fluffig som möjligt.
6. Klä en ugnsform, ca 20x20 cm, med bakplåtspapper. Häll först i så gott som all chokladsmet i formen (spara några matskedar). Häll sedan i cheesecakesmeten och bred försiktigt ut den ovanpå chokladsmeten. Klicka ut resterande chokladsmet och skapa ett virvelmönster med hjälp av en kniv eller gaffel.
7. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Kakan ska vara en aning kladdig när du tar ut den. Låt svalna och skär sedan i lagon stora bitar.
Kommentarer
Postat av: Linnea
Tack Astrutt! :)
Trackback